ÄssäUusiorengas

Tietoa renkaista

tietoa_yrityksestä-300x197.jpg

ÄSSÄ UUSIORENGAS – PINNOITETTU kestävä UUSIORENGAS

Ässä Uusiorengas on suomalainen rengas henkilö-, paketti- ja kevytkuorma-autoihin. Renkaat valmistetaan Hämeenlinnan Lammilla sijaitsevassa perheyrityksessä. Ostaessasi autoosi Ässät, saat luotettavat, pitävät ja kulutusta kestävät, kotimaisen valvonnan alla syntyneet renkaat. Samalla tuet suomalaista työtä. Valitsemalla Ässä Uusiorenkaat, säästät myös luonnonvaroja, sillä yhteen uusiorenkaaseen käytetään neitseellistä materiaalia peräti 60% vähemmän kuin uuteen renkaaseen.

Ässä Uusiorenkaita on valmistettu jo yli 40 vuotta. Nykypäivän tuotannossa käytettävät kumilaadut on valikoituneet pitkän kokemuksen ja tuotekehityksen perusteella. Renkaiden kulutuspintakuviot on edelleenkehitetty laatumerkkien pintamalleista omia tuoteprofiileita vastaaviksi. Renkaiden sydämenä käytetään vain laadukkaita, kriteerit täyttäviä ja huolella tarkastettuja runkoja. Näin varmistetaan, että Ässä Uusiorengas on pitävä, kestävä ja luotettava kaikissa tilanteissa.

Lue lisää

uusiorenkaan laatu

laatujärjestelmä

Tuotanto noudattaa ISO 9001 laatu- ja ISO 14001 -ympäristöjärjestelmiä. Renkaan valmistus on monivaiheinen prosessi, jonka lopputuloksena syntyy tiukkojen standardien mukainen tuote. Jokainen rengas käy prosessin aikana läpi useamman tarkastuksen. Tällä varmistetaan, että tehtaalta asiakkaalle lähtevä rengas on juuri sellainen kuin pitääkin; turvallinen, luotettava ja mukava ajettava.

E108-tyyppihyväksyntä

Ässä Uusiorengas sai ensimmäisenä Suomessa E108-tyyppihyväksynnän tuotteelleen. E-sääntöä noudattavat renkaat testataan vuosittain puolueettomassa, Traficomin hyväksymässä testilaboratoriossa. Testien lisäksi Traficom tekee säännöllisesti tarkastukset tuotantotiloissa. E108-tyyppihyväksyntä asettaa uusiorenkaan samalle viivalle uuden renkaan kanssa: kaikki vaaditut kriteerit on täytyttävä.

Ammattikuljettajayhteistyö

Ässä Uusiorenkaat pyörivät päivittäin ammattiliikenteessä ajavien taksi- ja pakettiautojen alla. Ammattilaisilta saatava palaute ja toiveet auttavat renkaiden kehitystyössä ja antaa varman pohjan tuotekehityksen tueksi. Ammattilaiset osaavat vaatia renkaaltaan turvallisuutta, taloudellisuutta ja hyvää ajomukavuutta.

Omat testiryhmät

Suomen teillä pyörii tälläkin hetkellä omassa testikäytössämme olevia renkaita tavallisten suomalaisten autojen alla. Testiryhmiimme valitaan eri ikäisiä ajoneuvoja ja ajomääriltään erilaisia kuljettajia, joiden kokemuksia ja testissä pyörivien renkaiden ominaisuuksia seuraamme aina yhden testikauden kerrallaan. Testeistä saatava tieto käytetään tuotekehityksessämme mm. kumiseoksien valintaan ja muiden ajo-ominaisuuksien kehittämiseen.

Uusiorenkaan valmistus on ekologista

Valmistus säästää merkittävästi luonnonvaroja ja tukee kestävää kehitystä

Valmistuksen ydin on virheetön runko, jotta sen ympärille rakentuva tuote täyttää laatukriteerit kaikilta osin. Uusiokäyttöön valikoituvat ainoastaan tiettyjen laaturenkaiden joukosta seulotut, tarkastetut rungot. Pintakumin merkitys korostuu käytössä, sillä kestävä rengas ei kulu liian nopeasti, ja on käytössä turvallinen. Kumista ei sen kuluessa myöskään haihdu hengitysilmaan vaarallisia yhdisteitä.

  • Uusiorenkaan valmistus säästää kumimateriaalia n. 4kg/rengas
  • Öljyä kuluu vain n. 1/3 uuden renkaan valmistukseen verrattuna
  • Käytettävät kumilaadut PAH-vapaita ja myrkyttömiä
  • Uusiorengas täyttää uudelle renkaalle asetetut laatukriteerit
  • Rungoiksi soveltuvat ainoastaan laadukkaat, virheettömät rungot

Suomessa valmistetun renkaan tuotanto on tarkkaan valvottua. Laadukas ja vastuullinen tuotanto tarkoittaa myös, että työntekijöiden työskentelyolosuhteista ja työturvallisuudesta huolehditaan. Tuotannossa syntyvä jätemäärä on hyvin vähäinen ja kierrätysaste korkea. Myös käytöstä poistetut, vanhat renkaat kierrätetään valtakunnallisesti.