Yritys

Ässä Uusiorenkaat on suomalainen rengastehdas

Yritys_suomalainen_rengastehdas-300x204.jpg

Ensimmäinen Ässä valmistettiin Lammilla 8.3.1978

Yrityksen perustivat Reijo Honkala ja Risto Vallinen Hämeenlinnan Lammille, missä tehdas sijaitsee edelleen alkuperäisellä paikallaan. Perustajista Reijo Honkalalla oli kokemusta rengasalalta jo vuodesta 1958 asti, joten toiminnan käynnistyksellä oli vankkaa kokemuspohjaa. Nimi Ässä Rengas syntyi ajatuksesta, että valmistuksessa haluttiin olla alan ykkösiä, Ässiä. Ässällä haluttiin tehdä Suomen parhaita uusiorenkaita ja periaatteena oli alusta alkaen, että laadusta ei tingitä.

Ässä Uusiorengas, historiaa

70-80 luku valmistus vauhtiin

Henkilö- ja pakettiautojen kesä- ja talvirenkaiden lisäksi yritys valmisti kilparenkaita. Tuotantomäärät olivat alussa n. 15.000 kpl vuosittain ja valmistus kasvoi vähitellen suomalaisen autonrenkaan kysynnän ja tunnettuuden lisääntyessä.

90-00-luku edelläkävijä alallaan

Ässällä huomattiin, että halpatuontirenkaiden runkoja ei kannata käyttää uudelleen niiden huonon laadun vuoksi. Käyttöön kelpuutettiin vain tiukat kriteerit täyttävät, virheettömät laaturungot. Kokemukset ja kumiseosten testaus kehitti tuotetta laadukkaampaan suuntaan. Myös ympäristönäkökulmaa painotettiin jo varhaisessa vaiheessa, sillä renkaissa alettiin käyttää ns. vihreätä, myrkytöntä PAH-vapaata kumia.

2010 laadun merkitys kasvaa edelleen

Edellisellä vuosikymmenellä käyttöön otetut ISO 9001- laatu- ja ISO 14001 järjestelmät sekä tuotteelle saatu E108-tyyppihyväksyntä nostavat uusiorenkaa uudelle tasolle. Suomalainen tuote ei kilpaile halpatuontirenkaiden kanssa edullisimman renkaan tittelistä, vaan laatu, kestävyys ja takuu nousevat entistä voimakkaammin tapetille.

2016 vetovastuu vaihtuu

Toisen perustajan, Risto Vallisen veljenpoika Antti, ostaa Ässän tuotantolaitoksen ja tuotemerkin ja jatkaa suomalaista rengasvalmistusta veljensä ja poikansa kanssa. Samalla nimi muutetaan Ässä Renkaasta Ässä Uusiorenkaaksi vastaamaan paremmin ajan henkeä. Vallisen veljekset ovat tehneet Ässiä 1980-luvulta alkaen, joten kokemus ja taito valmistaa hyvä rengas seuraavat omistajanvaihdoksen mukana.

Suomalainen luottaa kotimaiseen

talvirenkaissa vankka jalansija suomessa, kesärengas nousussa

Talvirenkaat ovat olleet pitkään ykköstuote, mutta nykyään tuotannossa panostetaan myös kesärengasvalmistukseen. Kesäkeleihin soveltuvat pintakumit ja toimivat kulutuskuviot mahdollistavat sen, että suomalaiset autoilijat voivat ajaa kotimaisilla Ässä Uusirenkailla ympäri vuoden.

  • Valmistaa henkilö-, paketti- ja kevytkuorma-autojen renkaita
  • Valmistaa kaikki renkaat Suomessa, Hämeenlinnassa
  • Nastarenkaissa käytetään kotimaisia Tikka-nastoja
  • Käytössä ISO 9001- laatu- ja ISO 14001 ympäristöjärjestelmät
  • Renkailla E108- ja E109 tyyppihyväksyntä
  • Tuotteella kolmen vuoden valmistustakuu

Tällä hetkellä Ässä Uusiorenkaat on tiettävästi ainoa suomalainen rengasvalmistaja tässä mittakaavassa, jonka kaikki renkaat valmistetaan Suomessa.

Renkaat myydään verkkokaupassa, tehtaanmyymälässä Lammilla ja jälleenmyyjien kautta.