Testitulokset

ässä uusiorengas, testituloksia

Puolueeton testilaboratorio testaa, traficom valvoo

EU:ssa myytäviltä renkailta edellytetään tyyppihyväksyntää, joka koskee sekä valmistusprosessin että lopputuotteen laatua. Uusiorenkaat testataan samojen vaatimusten mukaan kuin uudetkin renkaat. Ässä Uusirenkaiden valmistus on E108 ja E109 -säännön mukaista. Joulukuussa 2018 em. säännön mukaiset testit Ässä Uusiorenkaille suoritti Research and development center of tyre industry Stomil Ltd, joka on yksi kolmesta Traficomin hyväksymästä testilaboratoriosta.

Lue lisää

muu testaustyö

Lakisääteisten testien lisäksi keräämme jatkuvaa palautetta Ässä Uusiorenkailla ajavilta ammattiautoilijoilta, joille kertyy yhdessä kaudessa kymmeniä tuhansia ajokilometrejä. Runsaan ajomäärän vuoksi testituloksia saadaan nopealla tahdilla ja palaute pystytään hyödyntämään nopeasti tuotannossa.
Omien materiaali- ja kulutustestiemme lisäksi yhä tärkeämpänä osana testiyhteistyötä ovat suomalaiset yksityisautoilijat. Kuluttajatestiryhmissämme tavalliset autoilijat ajavat renkaillamme päivittäisiä työmatka-, loma- ja harrasteajojaan ja raportoivat kokemuksistaan kuukausittain. Testeistä saadaan hyvin monipuolisesti tuloksia erilaisilta päällystepinnoilta, kaupunki- ja maantieajosta, vaihtelevista keliolosuhteista ja renkaiden toimivuudesta erilaisissa ajoneuvoissa. Testiautoja on ajossa niin uusia kuin vanhojakin ja autojen kuljettajia mukana monesta eri ammattiryhmästä, mm. maatalouslomittajia, maata kiertäviä kaupparatsuja ja lapsia paljon harrastuksiin kuljettavia vanhempia. Testiryhmät testaavat vuorollaan eri kumiseosten ominaisuuksia, nastojen pysymistä, pitoa, ajomukavuutta, renkaan käyttäytymistä eri tilanteissa, jarrutus- ja vetopitoa sekä kulumista. Kaikki tieliikennekäytössä testattavat renkaat ovat läpäisseet omat testimme ja ne on valmistettu kaikkien turvallisuusmääräysten mukaisesti ennen päätymistä tieliikenteeseen. Testikuljettajamme voivat näin ollen ajaa testikilometrit turvallisin mielin, kotimaisella laaturenkaalla.

uusiorenkaan testituloksia

kuluttajatestaajien palautteet ovat rehellisiä ja täsmällisiä.

Kuluttajatestaajat ovat olleet Ässärenkaisiin erittäin tyytyväisiä. Tällä hetkellä ryhmien antamien kouluarvosanojen keskiarvo on 8,9. Tämä vastaa hyvin muiden testiemme tuloksia ja ammattikuljettajilta saatua palautetta. Testiryhmäläisiltä saamme myös erittäin arvokkaita kehitysehdotuksia, sillä mitä useampi testaaja, sitä enemmän erilaisia huomiota syntyy. Yksi tärkeimmistä havainnoista on kuitenkin ollut testattavien renkaiden tasalaatuisuus; suuria eroja eri renkaiden välillä ei ole esiintynyt. Testeistämme poimittuja käyttäjäkokemuksia

  • ”Rengas toimii hyvin uraisella asfaltilla, ei ole uraherkkä”
  • ”Jarrutus- ja väistöharjoitus sujui hienosti ilman moitteita”
  • ”Sohjovallien ylitys sujuu turvallisen tuntuisesti”
  • ”Ässä-Renkaalla on hyvä jarrutus- ja vetopito”
  • ”Rauhallisesti käyttäytyvä rengas kaikissa tilanteissa”
  • ”Ohjautuu terävässä jarrutuksessa suoraan”

Radalla ja testilaboratoriossa saadaan hyvin esiin renkaan ääritilanneominaisuudet, joiden huomioiminen äkkitilanteiden varalta on tärkeää. Suurin osa ajosta tapahtuu kuitenkin yleisillä teillä vaihtelevissa keleissä. Siksi arvostamme kehitystyössämme myös tavallisen autoilijan arkiajokokemuksia. Aiomme vahvistaa testiryhmäyhteistyötä vielä nykyisestä, sillä yksityisautoilijat ovat tienkäyttäjinä suurin asiakasryhmämme. Heiltä saamme arvokkaita Ässärengas -testituloksia. Tiedotamme tulevista testiryhmähauista Ajankohtaista-osiossa ja sosiaalisen median sivustoillamme.